Trang plass i skulderen.

Du har kanskje våknet om natten med smerter i skulderen. Det gjør vondt å ligge på siden. Av og til kjenner du det når du ligger på den gode skulderen også, når den vonde armen blir strekt over mot magen. Du har kanskje problemer med å løfte armen ut til siden, og du klarer ikke å løfte den over hodet.

Mest sannsynligvis har du impingement – eller avklemt skulder.

Overbelastning kan være årsak

Årsaken er ofte ensidig arbeid med armene. Noen jobber mye med armene over hodet, andre har trent for hardt med armene / skuldrene, noen har falt på skulderen eller fått annen slitasje av andre årsaker.

De fleste har vondt når de bruker armen, ligger på siden eller i ro om natten. Det er også vanlig å føle seg svakere i armen.

Ultralyd undersøkelsen avdekker kalk

Vi undersøker skulderen både klinisk med spesifikke tester, samt ved diagnostisk ultralyd. Undersøkelsen viser som regel trang plass i leddet allerede når man løfter armen ut mot siden. Man kan også se en betent bursa (fettpute i skulderen), samt kalk i den lille skuldermuskelen inni skulderen (supraspinatus). Har man hatt smerter over tid, med innskrenket bevegelighet, har man ofte også en stram leddkapsel.

God erfaring med behandling av vonde skuldre

Behandlingen av impingement i skulderen, kombineres både med manuell behandling, samt nålbehandling ved hjelp av ultralyd. Det er viktig å gjenskape full bevegelighet, samtidig som man styrker muskulaturen omkring. Hvis det er kalk i muskulaturen, kan denne fjernes med en nål, ved hjelp av ultralyd.