Mange tror idrettsmedisin kun er for aktive utøvere. Det stemmer ikke.

Du har akkurat kommet inn etter noen timer med hagearbeid. De siste ukene har du kjent litt stiv og stølhet i skuldrene. Plutselig kjenner du det rykker til i muskulaturen omkring skulderen. Du klarer ikke løfte opp armen, det er vondt å ligge på siden, du kjenner stikking og litt numment ut i armen og fingrene.  Irriterende vondt.

Hva gjør du? Hvordan skal du bli god igjen? Du googler  «skuldersmerter». Det kommer opp NIMI, idrettsskade og toppidrett m.m. Du er jo ikke noen toppatlet, og ikke bor du i Oslo heller.  Du deltok kanskje i Hove-tri i fjor, men toppidrettsutøver, det er du ikke.

Skadene er ofte like
Plutselig leser du denne bloggen. Da skjønner du det. Stoa Idrettsmedisin & Opptrening er for både toppidrettsutøveren, atleten, mosjonisten og hagearbeideren.

Selv om utgangspunktet for skadene ofte er ulike, er diagnosene ofte de samme. Smerter i skulderen / impigement (avklemning), kne smerter / jumpers kne, legg smerter / achilles tendinitt, musearm / epicondylitt, fot smerter / plantar facit.

De fleste skader som ikke er akutte, kommer som regel av en eller form for overbelastning. Enten du driver med idrett eller klipping av roser. Ryggsmertene er like vonde, hodepinen er like intens, leddsmertene er like irriterende. Felles for alle, er at de som regel kan gjøres noe med.

Vi tar i mot alle
Med diagnostisk ultralyd kan man lokalisere skaden. Man kan behandle skaden med nåler ved hjelp av ultralyd. Diagnostiseringen blir korrekt og behandlingen blir presis. Diagnostisk ultralyd kan ta bilde i bevegelse, det kan ikke MR.

På Stoa idrettsmedisin & Opptrening tar vi i mot alle pasienter, enten du driver med toppidrett, er mosjonist eller bare driver med hagearbeid.

Så svaret er NEI, idrettsmedisin er IKKE bare for toppidrettsutøvere.